Webes jelenlét fontossága

A minap találkoztam a neten egy hirdetéssel, ami témája az internet világa volt. Mivel kamasz gyermekeim vannak, így most kifejezetten figyelnem kell a témára, és bele is olvastam. Nem csupán arról szólt a cikk, hogy milyen veszélyek fenyegetik az embert a világháló által, hanem arról is, milyen lehetőségeket tartogat nem csak az egyéni felhasználó, de úgy a cégek, azon belül is kifejezetten a szolgáltatók számára. Egy weblap készítése nem gyerekjáték. Nyilván kell hozzá megfelelő anyagi forrás, kitartás és tanulás, mert bármennyire is jó szolgáltatót választunk, akivel gyorsan és hatékonyan megtaláljuk a közös nyelvet, tájékozódnunk kell egyes fogalmakról, hogy jó döntéseket tudjunk hozni a fő kérdésekben. Természetesen a szakemberek erre javaslatot tesznek, jobb esetben, de a döntésünket saját magunknak kell meghozni, vállalni annak minden felelősségét.

Ezt eddig is tudtam, hiszen fodrászként sokszor szemeztem már egy saját honlap elkészítésével, de sosem éreztem elég időt és energiát arra, hogy ezt meg is tudjam valósítani.

Ez után a cikk után azonban neki láttam én is felkeresni azt a szakértő gárdát, aki számomra segítség lehet ebben. Hogy miért? Mert számomra megdöbbentő előnyök voltak felsorakoztatva a cikkben.

Én például sosem gondoltam volna, hogy egy honlap nem csupán a designban különbözik a másiktól. Mint a rövid leírásból megtudtam, fontos a motorikus felépítés, hiszen ettől lesz egy weboldal gyorsabb, hatékonyabb. Nyilván fontos a tartalom és a képi elemek is, de sosem gondoltam bele, hogy a tartalom formájától, a szövegezéstől is nagymértékben függ, hogy a google kereső bizonyos keresési feltételeire egy-egy weblap hányadik helyen szerepel.

Ezek alapján én is úgy döntöttem, hogy így már van értelme időt, energiát és pénzt belefektetnem abba, hogy minél többen találjanak rá speciális, és kifejezetten minőségi szolgáltatásokat nyújtó szalonomra. Ezen felül pedig nekem annyira tetszik, hogy minden nap többször fellátogatok és végig nézem néhány galériámat, tündökölve eddigi legjobb munkáim képeiben és elégedett ügyfeleim véleményeiben.